Meer informatie? Neem contact op: +31 (0)88 70 80 700 info@pipeq.nl
Selecteer een pagina

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de vragen die ons regelmatig worden gesteld. Productinformatie en kennis van toepassingen zijn fundamenteel om de juiste keuzes te maken. Daarom maken we alle relevante informatie graag eenvoudig voor u toegankelijk.
Gebruik onderstaand formulier om een vraag te stellen die hier (nog) niet bij staat, of bel ons direct op +31 (0)88 70 80 700.

Zuurstofmonitoren

Welk type sensor zit er in de zuurstofmonitoren?

De PurgEye® 100 IP65 heeft een zelf-kalibrerende elektrochemische zuurstofsensor (tot 100 ppm). De overige PurgEye® zuurstofmonitoren hebben een vaste halfgeleider-sensor (tot 10 ppm). Alle PurgEye® sensoren hebben een zeer korte responstijd en een stabiele uitlezing.

Wat is de levensduur van de PurgEye® sensoren?

De sensor in de PurgEye® 100 IP65 heeft een levensduur van minimaal 18 maanden (opgave fabrikant) en is eenvoudig te vervangen. De praktijk wijst uit dat deze sensoren vaak langer meegaan tot zelfs 36 maanden. Dit is afhankelijk van omstandigheden zoals vocht, temperatuur, vervuiling en (schok)belasting.
Alle andere PurgEye® monitoren hebben een zogenoemde life-time sensor die bij normaal gebruik een lange levensduur heeft.

Zijn de PurgEye® monitoren gevoelig voor elektrische storingen?

Elke zuurstofmonitor is afgeschermd om elektromagnetische interferentie van bijvoorbeeld lasapparatuur te voorkomen. De kwaliteitscontrole en inspectiecriteria van HFT® zijn ontworpen om zoveel mogelijk variabelen te testen. Het komt uiterst zelden voor dat elektrische interferentie de monitor zal beïnvloeden.

Backinggassystemen

Waarom zou ik een backinggassysteem gebruiken?

Professionele oplossingen zoals de PurgeFlex® en de Argweld® systemen vormen een compacte formeerkamer op de juiste plaats dicht bij de las waardoor snel gespoeld en gelast kan worden. Bij het ouderwets afdoppen of afplakken van het einde van de pijp is veel meer gas nodig om alle zuurstof uit de leiding te spoelen. Dit kost uiteindelijk meer tijd en gas.

Wat is het verschil tussen PurgeFlex® en Argweld® backinggassystemen?

De PurgeFlex® backinggassystemen bestaan uit vaste hittebestendige schijven die de pijp of buis inwendig afsluiten. Deze zijn met name geschikt voor kortere leidingssytemen.
De opblaasbare Argweld® systemen zijn in veel varianten leverbaar en zijn gemakkelijk door een pijp te trekken of zelfs te duwen. Eenmaal op de juiste plaats worden ze met het backinggas opgeblazen en vormen ze een gegarandeerd gasdichte afsluiting tegen de wand.

Pijpmanipulatie

Welke garantie zit er op de pijpklemmen?
Op de pijpklemmen uit de PF-, SC- en WT-serie verlenen we levenslang garantie op breuk. Weld-Tech levert de hoogste kwaliteit die continue wordt bewaakt vanaf het moment van productie. Vandaar dat we in geval van breuk uw pijpklem kostenloos vervangen.
Hoe veilig zijn de pijp- en rollenbokken?
De FIX & FOLD, FLEXI en MULTI zijn extreem zwaar belastbaar. Al onze pijpondersteuningen worden regelmatig getest door het Danish Technological Institute in Aarhus, Denemarken volgen Richtlijn 2006/42/EG. We leveren deze veilige pijpbokken, -schragen en rollenbokken uiteraard met certificaat.

Staat uw vraag er niet bij?

Stel hier je vraag en ontvangt binnen 24 uur ons antwoord.
Alle velden met * zijn verplicht

Stel uw vraag

6 + 4 =

Pipeq Pipework Equipment
Kantoor en werkplaats:
Kerkenbos 10103
6546 BJ Nijmegen
Nederland

Pipeq Pipework Equipment
Centraal magazijn:
Koningskampen 20a
5321 JK  Hedel
Nederland

+31 (0)88 70 80 700
info@pipeq.nl
Maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:30 uur
Buiten kantooruren of b.g.g.
mobiel +31 (0)642 010 100