De toekomst van orbitaal lassen

Pipeq Pipework Equipment BV is officieel importeur van het Duitse Orbitalservice GmbH voor de Benelux en is volledig ingericht op verkoopondersteuning, after-sales, service en reparatie. In onze werkplaats en showroom in Nijmegen verzorgen we trainingen en demonstraties. Met ruim 30 jaar ervaring op het gebied van orbitaal lassen zijn wij met Orbitalservice in staat de beste producten en oplossingen aan te bieden. De orbitaal lasapparatuur van Orbitalservice wordt wereldwijd gebruikt. Reserveonderdelen, basiscomponenten en consumables worden direct uit voorraad vanuit Nijmegen geleverd. Orbitalservice is in staat om naast standaard lasapparatuur ook speciale (robot)oplossingen te vervaardigen en deze altijd op tijd te leveren. Ons doel: innovatie- en technologieleider worden in de Benelux. De toekomst van orbitaal lassen begint vandaag!

De weg naar de perfecte las

Pipeq Pipework Equipment BV biedt klanten de mogelijkheid orbitaal lasapparatuur uitgebreid te testen. Vanzelfsprekend lassen we het materiaal dat je ons aanlevert, volgens de specificaties die je aan ons opgeeft. We willen er namelijk zeker van zijn dat je weet waarin je investeert. In Nijmegen hebben we alle open en gesloten laskoppen en stroombronnen beschikbaar. Ook rotatietafels en rollenbanen voor orbitaal laswerk staan klaar voor demonstraties en proeflassen. We nemen alle tijd om tot een overtuigend advies te komen.

Lasmethodebeschrijving en -kwalificatie

Middels intuïtieve software, touch screens en (draadloze) afstandsbedieningen zijn onze Orbitalservice stroombronnen simpel te programmeren. Daarnaast kan de operator de lasparameters eenvoudig aanpassen als dat nodig is.
Alle lasgegevens worden door de stroombron geregistreerd. Middels WiFi of USB zijn de bestanden daarna eenvoudig te kopiëren naar de gewenste lay-out. Dat stelt een lascoördinator in staat een lasmethodebeschrijving (WPS Welding Procedure Specification) op te stellen volgens NEN-EN-ISO 15609.
De proeflassen en bijhorende data kunnen vervolgens worden gebruikt om een lasmethodekwalificatie (LMK/WPQR Welding Procedure Qualification Report) volgens NEN-EN-ISO 15614 te laten uitvoeren door een erkende organisatie. Pipeq Pipework Equipment BV is je tijdens het hele proces van dienst zodat elk project goed van start kan gaan.

Inbedrijfname en training

Bij Pipeq Pipework Equipment BV in Nijmegen leren we pijpfitters, handlassers en operators om te gaan met orbitaal lasapparatuur. Na een praktijktraining is iedereen in staat om met behulp van de intelligente en intuitieve software voor elke toepassing zelf een lasprogramma aan te passen of te schrijven.

Onderhoud en reparatie

Pipeq Pipework Equipment BV is in Nijmegen volledig ingericht om onderhoud en reparaties uit te voeren aan machines en orbitaal lasapparatuur. We stellen extreem hoge eisen aan de producten die we leveren, maar in zeldzame gevallen is een noodzakelijke reparatie nodig. Met onze eigen technische dienst bieden wij je een professionele service die de levensduur van uw machines en lasapparatuur verlengt. Ook voor jaarlijkse check-ups of het updaten van software kun je bij ons terecht.

NEN-EN-IEC 14732 opleiding voor operators

Behalve de reguliere praktijktrainingen voorafgaand aan de levering of bij ingebruikname van orbitaal lasapparatuur biedt Pipeq ook de opleiding voor laspersoneel conform NEN-EN-ISO 14732 (Het kwalificeren van bedieners en lasinstellers voor het gemechaniseerd en automatisch lassen van metalen) om zeker te zijn dat bedienend personeel gekwalificeerd is. Dit internationale certificaat is in veel industrieën de algemene standaard voor operators. Tijdens de afname wordt een operator (of lasser) getoetst op zijn of haar kennis van en inzicht in de werking van de orbitaal lasapparatuur. In samenwerking met Orbitalservice GmbH en het Duitse TÜV-SÜD kun je bij ons de vereiste tests afleggen. Wij organiseren het gehele traject voor je.

NEN-EN-IEC 60974-14 verificatie van orbitaal lasapparatuur

Om er zeker van te zijn dat lasparameters correct en betrouwbaar zijn is het aan te bevelen om jaarlijks orbitaal TIG-stroombron te valideren. In veel gevallen wordt dit zelfs vereist door eigen QA/QC kwaliteitsbewaking en -controle of door opdrachtgevers. Pipeq Pipework Equipment BV beschikt in Nijmegen over de nieuwste validatie-apparatuur om weerstandsbelastingen van 5A tot 300A te meten conform NEN-EN-IEC 60974-14. Amperages en voltages worden nauwkeurig gecontroleerd en eventuele afwijkingen gedocumenteerd. Daarmee is de kwaliteit en continuïteit van het hele lasproces gewaarborgd.

 

Oplossing voor de professional

Pijpmanipulatie

Specialisten in piping kiezen voor de kwaliteit en service van Pipeq

Laatste nieuws van Pipeq​